Yüze Yağ Enjeksiyonu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Yüze Yağ Enjeksiyonu Nedir?

Yağ enjeksiyonu, yüz ve çeşitli vücut bölgelerinde dolgunluk sağlamak amacıyla uygulanan ameliyatsız bir işlemdir. Adından anlaşılacağı gibi, enjeksiyon yöntemiyle hedef bölgeye yağ aktarılması şeklinde gerçekleştirilir. Yüz bölgesinde, yanaklar, elmacık kemikleri, yanak çizgileri, alın, çene hattı, dudak çizgileri ve dudaklar uygulama yapılan başlıca alanlardır. 

Yüze Yağ Enjeksiyonu Tedavisinde Kullanılan Yağlar Hangi Bölgelerden Alınır?

Yağ enjeksiyonu tedavisini araştıran kişilerin ilk aklına gelen soru, yüze enjekte edilen yağların hangi bölgelerden temin edildiğidir. Yağ enjeksiyonu için, genellikle istenmeyen ve inatçı yağların bolca bulunduğu karın, bel, üst kol ve bacaklar ve kalça bölgelerinden liposuction yöntemiyle yağ alınır. En çok tercih edilen bölge karın bölgesidir. Böylelikle hastalar öncelikle vücutlarındaki fazla yağlardan kurtulur, ardından da kendi vücut yağlarıyla yüzlerine estetik yaptırmış olurlar. 

Yüze Yağ Enjeksiyonu Nasıl Yapılır?

Yağ enjeksiyonu tek başına yapılacaksa lokal anestezi tercih edilir; fakat işlem yüz germe (facelift) gibi cerrahi bir girişimin bir parçası olarak yürütülecekse genel anestezi altında gerçekleştirilir. 

İşlem için alınan yağlar santrifüj yöntemiyle ayrıştırılarak hazır hale getirilir. Bundan sonra geriye sadece planlanan bölgelere yağ enjeksiyonu yapmak kalır. 

Hiçbir kesi atılmadan yapılan yağ enjeksiyonu elmacık kemiklerini belirginleştirmek, yanaklarını dolgunlaştırmak ya da çene hattını biçimlendirmek isteyen hastalar için birebirdir. Ayrıca ince çizgiler ve kırışıklık gibi yaşlanma belirtilerini bir müddet azaltmak için de yağ enjeksiyonu tercih edilmektedir. Ameliyattan korkan ya da yoğunluklarından dolayı ameliyat sürecine vakit ayıramayan hastalar yağ enjeksiyonu gibi cerrahi olmayan seçeneklere yönelmektedir.  

Yüze Yağ Enjeksiyonu İşleminden Sonra İyileşme Süresi Ne Kadardır?

Yağ enjeksiyonu ameliyatsız bir işlem olduğundan hastalar tedaviden hemen sonra taburcu edilir. İlk etapta planlanandan daha dolgun bir görünüm oluşabilir, bunun nedeni enjeksiyon sebebiyle cildin bir reaksiyon olarak ödem toplamasıdır. Buna ek olarak, enjekte edilen yağların yaklaşık %30-40’ı bir süre içinde eriyeceği göz önünde bulundurularak işlem sırasından gerekenden daha fazla yağ enjekte edilir. Bu da ödem ve şişliğe sebebiyet veren bir etkendir. Bir hafta içinde bu ödem azalır. Hastalar taburcu oldukları andan itibaren günlük hayatlarına rahatlıkla devam edebilir. 

Yüze Yağ Enjeksiyonu İşleminden Sonra Nelere Dikkat Edilir?

Yüze yağ enjeksiyonu yaptırdıktan sonra özel olarak dikkat edilmesi gereken pek fazla şey yoktur. Genel olarak ilk günler makyaj yapmamak ve güneş kremi kullanmadan güneşe çıkmamak önerilir. 

Yağ Enjeksiyonu Kalıcı mıdır?

Yağ enjeksiyonu başarılı sonuçlar veren bir işlem olmakla birlikte, cerrahi olmayan bir tedavi seçeneğidir. Bu da kalıcılığının 1 yıldan kısa olacağı anlamına gelir. Genel olarak tedaviden 6 ay sonra, yağ enjeksiyonu ile elde edilen sonuçlarda bir azalma gözlemlenir. Yağ enjeksiyonu hastanın talebine göre yılda iki kez tekrarlanabilir. İşlemi gerçekleştiren doktor bu durumu en baştan hesaba katarak, gerekenin yaklaşık iki katı kadar yağ toplar ve elinde kalanı ikinci seansta kullanır. 

Yağ Enjeksiyonu Riskli Bir Tedavi midir? 

Medikal ve cerrahi estetik operasyonlarında, özellikle de söz konusu yüz bölgesi olduğunda, hastaların en çok kaygılandığı konu olası risk ve komplikasyonlardır. Botoks ve dolgu işlemleri, nadiren de olsa, cildin enjekte edilen maddeleri kabul etmemesi ya da reaksiyon göstermesi gibi riskler taşır. Oysa, yağ enjeksiyonunda kullanılan yağ dokusu hastanın kendi yağ dokusu olduğu için bu gibi risk ve komplikasyonların gerçekleşmesi olası değildir. Bu anlamda, yağ enjeksiyonu daha avantajlı bir seçenektir. 

Yüze yağ enjeksiyonu işleminde karşılaşılabilecek tek risk enfeksiyon riskidir. Enfeksiyon riskiyle karşılaşmamak için tedavi yaptıracağınız kliniğin temizliğinden emin olmaya özen gösterin. 

İlgili Etiketler

#Health
#Inspiration
#Emphair